Sexualitat

Podem considerar les disfuncions sexuals com un tipus específic de somatització, perquè és la manifestació d’un malestar a través del cos, afectant tant a homes com a dones.

 

 

 

ABUSOS SEXUALS I VIOLÈNCIA DE GÈNERE

En el cas dels abusos sexuals o de la violència de gènere, es valoren les seqüeles que aquests traumatismes han ocasionat, i s’hi posa remei. No es pot canviar el passat, però si que es pot esmorteir o eliminar el dolor.

Per a millorar la resposta al tractament, va be associar-ho a fisioteràpia, per que el cos, condicionat per la seva memòria traumàtica, pugui donar una resposta més harmònica. També es donen eines per a no repetir patrons de relació que ens condueixin al maltractament.

 

 

 

 

INAPETÈNCIA SEXUAL I VAGINISME

En dones la inapetència sexual, el vaginisme, etc., poden ser degudes a problemes emocionals o a mala tècnica sexual. Quan per una mala tècnica sexual no ens ho passem bé, no tindrem ganes de repetir. Amb el tractament el primer que es fa es diferenciar els dos aspectes, i fer l’abordatge adient.

Les persones ens relacionem al llit de la mateixa manera que ens relacionem a fora. Tan en homes com en dones pot un símptoma més del malestar emocional que es pateix.

Amb el tractament, millorem aquests aspecte, i la resta de la personalitat, de manera que el benefici és a tots els nivells.

 

EJACULACIÓ PRECOÇ I IMPOTÈNCIA

En aquests casos és molt freqüent un abordatge simptomàtic amb medicació. Això és una pràctica de risc.

En primer lloc, perquè aquestes medicacions tenen uns efectes secundaris greus que els laboratoris amaguen, i en segon lloc perquè si es bloqueja la via de sortida del malestar, fa aparèixer una altre més greu i més difícil de tractar.

 

 

 

 

 

MENOPAUSA

La menopausa representa un dels moments de crisi vital. No és una situació problemàtica obligatòriament.

Quan la vida emocional i social de la dona és satisfactòria es presenta una situació de certa pena, que és fisiològica i normal. És el dol de la pèrdua de la funció reproductiva i de la pèrdua de la joventut. Passem a una altra edat. En aquest cas no cal fer res.

Però si la vivència de la dona és catastròfica, ho relaciona amb la pèrdua de la vida sexual, que ja no s’és útil pels fills, fent que pugui aparèixer una depressió més severa, que es soluciona amb psicoteràpia.

Tot sovint coincideix amb el fet que els fills marxen de casa. Són situacions diferents, que fan pena, que no tenen relació però que poden coincidir. I quan se’ns acumula la feina podem no donar a l’abast!

A nivell social hi ha una manca d’acceptació dels canvis fisiològics del cos de les dones. A mida que envellim ens posem flàccides i ens engreixem. És l’evolució natural. Cal fer el dol del cos jove que vàrem tenir. Ara tenim una altra bellesa. No acceptar això porta a moltes dones a realitzar-se intervencions de cirurgia estètica que les converteix en una caricatura. O bé presenten moltes angoixes que baixen l’autoestima. L’envelliment no és la decadència.

Amb el tractament s’ajuda a fer el dol del pas del temps, a acceptar-nos com som, què significa cuidar-se i com fer-ho. Recobrem la confiança en nosaltres mateixes, ens omplim de vida i d’energia, irradiant benestar.

Si vols concertar una visita, truca al telèfon 670 010 987

O bé reserva hora via web.
Reservar hora