Relacions laborals

Mobbing, burn out.

Relacions de poder

A la feina establim relacions importants per la quantitat de temps que hi dediquem i per la seva tipologia. Hi ha relacions amb els companys, relacions de poder amb els caps, bones relacions i relacions tòxiques.

En general costa donar la importància que té al patiment generat pel treball, sigui per les condicions en les que es treballa, sigui perquè hi hagi relacions perjudicials. El patiment produït per les condicions laborals i les relacions de poder cada cop és més gran i afecta a més persones. Al mateix temps és banalitzat i invisibilitzat.

 

Carregabilitat i hiperexigència

En els darrers 25 anys hi ha hagut un progressiu deteriorament de les condicions laborals. Hem anat perdent els drets que va costar tant adquirir. La recent reforma laboral n’és un exemple.

Cada cop més, una persona fa la feina de 2 o 3 persones amb el desgast físic i emocional que això comporta. Aquesta hiperexigència suposa molt de patiment per a les persones que són responsables i volen fer bé la seva feina. Quan hi ha dificultats per a dir que no, és fàcil pensar que no es fa del tot bé perquè s’és incapaç, mal treballador, o que la gent es fa gran i ja no rendeix com abans. Això comporta confusió, i baixa autoestima, al mateix temps que s’inicia un procés depressiu.

Altres empreses abusant d’una situació de poder amenacen subtilment a la gent, insinuant que si no es fa el que ells diuen, encara que sigui abusiu, hauran de marxar al carrer. Això genera un conflicte, entre obeir i sotmetre’s o dir que no. Si hi ha sotmetiment hi ha malestar pel sentiment de que ens estan prenent el pèl, i si es diu que no hi ha la por a ser acomiadat. Tot sovint és difícil resoldre aquest conflicte.

Amb la psicoteràpia no es poden canviar les condicions laborals, però s’ajuda a la persona a veure què està passant; perquè se sent d’aquella manera. Es deixa de sentir malament i al mateix temps es busquen sortides a la situació angoixant.

En un primer moment es pot pensar que la solució és deixar la feina, però això no és veritat, de vegades es pot canviar de feina i d’altres no. La solució depèn de cada persona. Potser no es pot canviar de feina, però sí introduir petits canvis en l’actitud, que ajudin la persona a sentir-se millor i a deixar de patir. I la solució depèn de cadascú.

 

 

Si vols concertar una visita, truca al telèfon 670 010 987

O bé reserva hora via web.
Reservar hora