Crisis vitals

T’ajudem a transformar una etapa personal difícil en una nova oportunitat per construïr de forma positiva nous reptes de present i de futur.

 

 

 

CRISI D’ADOLESCÈNCIA

Ajuda als pares i a l’adolescent a redirigir la situació, diferenciant els trets normals dels patològics, i permetent una compressió del procés als pares i als fills.

Provoca una situació de canvi, transició entre la infància i l’edat adulta, de forma més o menys harmònica o amb turbulències. Els pares s’han d’acostumar a la nova situació i començar a tractar a l’adolescent com a tal, al ritme adequat, i això no és fàcil. En aquesta etapa vital, poden aflorar patologies més o menys greus que la infància passaven desapercebudes.

Cal fer un diagnòstic diferencial amb altres patologies que requereixen un abordatge multidisciplinari. Molt sovint s’aposta pel tractament farmacològic apareixent a posteriori el trastorn iatrogènic perquè no s’està tractant el problema i pot tenir greus efectes secundaris.

 

 

 

MENOPAUSA

La menopausa representa un dels moments de crisi vital. No és una situació problemàtica obligatòriament.

Quan la vida emocional i social de la dona és satisfactòria es presenta una situació de certa pena, que és fisiològica i normal. És el dol de la pèrdua de la funció reproductiva i de la pèrdua de la joventut. Passem a una altra edat. En aquest cas no cal fer res.

Però si la vivència de la dona és catastròfica, ho relaciona amb la pèrdua de la vida sexual, que ja no s’és útil pels fills, fent que pugui aparèixer una depressió més severa, que es soluciona amb psicoteràpia.

Tot sovint coincideix amb el fet que els fills marxen de casa. Són situacions diferents, que fan pena, que no tenen relació però que poden coincidir. I quan se’ns acumula la feina podem no donar a l’abast!

A nivell social hi ha una manca d’acceptació dels canvis fisiològics del cos de les dones. A mida que envellim ens posem flàccides i ens engreixem. És l’evolució natural. Cal fer el dol del cos jove que vàrem tenir. Ara tenim una altra bellesa. No acceptar això porta a moltes dones a realitzar-se intervencions de cirurgia estètica que les converteix en una caricatura. O bé presenten moltes angoixes que baixen l’autoestima. L’envelliment no és la decadència.

Amb el tractament s’ajuda a fer el dol del pas del temps, a acceptar-nos com som, què significa cuidar-se i com fer-ho. Recobrem la confiança en nosaltres mateixes, ens omplim de vida i d’energia, irradiant benestar.

 

SOROLLS

Mal de cap, manca de concentració, hipoacúsia, agressivitat, insomni, ansietat, astènia, estrès, trastorn del son.

 

Efectes directes del soroll

El fet de viure o trobar-se durant molt de temps en un espai amb un excés de soroll provoca diferents tipus de lesions. Un ambient pot considerar-se sorollós per sobre de 60-80 decibels, quan no és còmode mantenir una conversa.

Com efecte directe del soroll i les vibracions, es pot produir mal de cap, manca de concentració, hipoacúsia, agressivitat, insomni, ansietat, astènia, o estrès.

 

Efectes indirectes del soroll

Com efecte indirecte s’altera la nostra vida social, modificant les relacions que tenim amb l’entorn. La pèrdua auditiva interfereix en la compressió del que ens diuen i hem de fer un esforç per entendre; ens cansem, ens irritem, ens posem de mal humor i tendim a aïllar-nos. Inclús encara que no hi hagi pèrdua auditiva, també augmenta la nostra agressivitat pel sentiment d’impotència que produeix estar sotmès a una intensitat de soroll que no està en les nostres mans solucionar. Apareix desgast emocional, cansament i inquietud.

El dany que el soroll produeix és independent de la personalitat de qui ho pateix, doncs pot no tenir-ne consciència però presentar alteracions del sistema neuroendocrí. També tenen un efecte acumulatiu. El que en principi pot considerar-se una molèstia passatgera, pot esdevenir un mal crònic, apareixent estrès, elevació del la tensió arterial, augment de la tendència a tenir processos infecciosos i a emmalaltir. El nostre cos queda més vulnerable a presentar qualsevol tipus de malaltia.

Un altre dels efectes del soroll són els trastorns del son. Una mala qualitat del son disminueix el rendiment intel·lectual, el nivell d’atenció, augmenta la sensació de cansament, irritabilitat i agressivitat. En els nens, al baixar el rendiment escolar, els pot afectar l’autoestima, per les repercussions acadèmiques que té, i la mala imatge que adquireixen d’ells mateixos.

 

Si les institucions que han de vetllar per la salut i el benestar dels ciutadans, no responen adequadament a les demandes d’aquests, ens quedem en una situació de desprotecció que reduplica l’efecte traumàtic del soroll.

Com es canalitzi la ràbia que això provoca condiciona sortir beneficiats d’aquesta situació, patir trastorns de conducta, o emmalaltir.

El tractament dóna un espai per poder parlar del que està passant, per sentir-se entès, produint-se una millora inicial per aquest fet. S’aprèn a canalitzar l’agressivitat o l’altra simptomatologia que aquesta situació ha provocat , de manera que no es torni en contra de la persona, sinó que serveixi per a trobar una sortida. Es busquen aquelles eines internes i externes que ajudin a solucionar el patiment que la persona present

 

 

Si vols concertar una visita, truca al telèfon 670 010 987

O bé reserva hora via web.
Reservar hora