Clínics

Trastorn de personalitat, bipolaritat.

 

TRASTORN DE PERSONALITAT

Els trets de personalitat són actituds específiques de cada persona que es manifesten en la forma de pensar, percebre, i relacionar-se amb l’entorn i amb un mateix. Es presenten en una àmplia gamma de contextos socials i personals. Aquests trets esdevenen un trastorn quan es tornen inflexibles, desadaptatius socialment, causen un malestar o una incapacitat per a afrontar les exigències de la vida. El trastorn de personalitat s’inicia a l’adolescència o al començament de l’edat adulta.

Amb el tractament s’introdueix pensament, ajudant a flexibilitzar la persona i com a conseqüència, la conducta. A l’introduir pensament, ja no es reacciona de manera automàtica com abans i la persona pot adaptar-se millor a les exigències que la vida li va plantejant. Això augmenta el benestar i l’autoestima.

 

TRASTORN BIPOLAR

En el trastorn bipolar ens trobem amb una depressió de base on la persona evoluciona a cicles. Quan està en la fase baixa se sent que no val res i no té forces per a tirar endavant. En aquest moment comença a crear defenses per a superar la situació, fins que aconsegueix donar-li la volta a la situació i sentir-se que és la millor de món. Creu que ho pot fer tot i que tot és fantàstic; que domina el món. Es la fase de negació de que es troba malament.

Amb el tractament es tracta la depressió de base, de manera que la persona no se senti la pitjor de món, que no ho és, i no necessiti crear les defenses que li donin la volta a la situació. Tant la creença de que és la pitjor del món, com la de que és la millor són creences falses. Ningú és el pitjor ni el millor.

Cal que la persona tingui una percepció realista de sí mateixa, valorant les seves virtuts i acceptant els seus defectes. Tractant la depressió de base ja no hi ha la necessitat de que apareguin les fases maníaques. Hi ha una valoració més realista de la persona, del món intern i del món extern. Augmenta l’autoestima, el benestar, les relacions amb l’entorn i amb els altres.

Si vols concertar una visita, truca al telèfon 670 010 987

O bé reserva hora via web.
Reservar hora