Transtorns alimentaris

Anorèxia, trastorn alimentari de la bulímia.

Els trastorns alimentaris afecten tota la personalitat i van associats a trets de caràcter com l’avidesa o la insaciabilitat. Quan fem el tractament també abordem el caràcter i aquests trets.

ANORÈXIA

A l’anorèxia nerviosa pot estar en joc la manca de desig per créixer, voler quedar-se petita, així com dificultats en la relació familiar.

Cal implicar la família al tractament per a solucionar aquestes dificultats de relació. Així els pares aprenen a fer de pares.

BULÍMIA

En el cas de la bulímia, pot ser signe que hi ha hagut un trauma que no s’ha resolt. Aquest trauma ha deixat un buit, que s’intenta omplir amb menjar. Però aquest buit és emocional i no físic, de manera que per més menjar que s’hi posi, no s’aconsegueix la satisfacció sinó un sentiment de culpa.

Al mateix temps hi ha una negació del patiment. El vòmit posterior a la ingesta excessiva té per objectiu negar que hi ha hagut un malestar emocional que ha fet menjar més del compte. No passa res. Per això les persones bulímiques triguen tant a consultar, perquè per a prendre consciència han de tocar molt fons.

El tractament consisteix en reconèixer el malestar emocional, el buit interior, i donar eines per a solucionar-lo.

Si vols concertar una visita, truca al telèfon 670 010 987

O bé reserva hora via web.
Reservar hora